15 motive ca să citești

După cum ziceam în articolul numit Cuvânt înainte, acest blog își propune să promoveze cititul. De cele mai multe ori pentru a convinge un om ai nevoie de argumente și astfel în acest articol îți vom da 15 motive pentru care ar trebui să te apuci și tu de citit.

15 Motive ca să citești

Mai jos ai 15 motive ca să citești pentru a nu te mai întreba de ce?

1.Relaxare

Nu știu cum fac alții, însă eu nu găsesc metodă mai bună de relaxare decât cititul. Dacă vrei să scapi de stres și de tot ce e în jurul tău, măcar pentru puțin, atunci apucă-te să citești o carte.

2.E aproape gratis

Dacă vrei să te relaxezi fumând atunci trebuie să știi că te va costa destul de mult însă dacă vrei să citești cărți atunci le poți împrumuta de la biblioteca sau dacă vrei să o cumperi, nu te va costa prea mult deoarece nu sunt deloc scumpe.

3.Cititul îți menține mintea activă

Nu am fost niciodată de acord cu statul prea mult la TV deoarece acesta îți distruge neuronii. Mai mult decât atât, de ce aș sta la TV când pot citi o carte, activitate care îți pune creierul în funcțiune.

4.Înveți ceva nou

Cu fiecare pagină citită vei învăța ceva nou. De asemenea vei lua contact cu o mulțime de cuvinte noi pe care le poți reține, fapt care te ajută să îți dezvolți vocabularul.

5.Vei călători

Nu avem fiecare bani să mergem pe toate continentele sau în lumi noi de care nici nu am mai auzit. Decât să mergi în Germania cu avionul, nu mai bine citești Hoțul de cărți ?

6.Vei citi mai repede

Cu cât citești mai mult cu atât îți vei dezvolta și viteza de citire. Astfel vei putea ajunge să citești o carte într-o singură zi.

7.Îți dezvolți cultura generală

O carte citită îți dezvoltă cultura generală. Cum ar fi să cunoști o persoană care a citit multe cărți pe care le-ai citit și tu? Astfel vei ști despre ce să vorbești cu ea.

8.Vei vorbi mai bine

Scrisul și cititul se află în relații bune cu vorbitul. Astfel dacă vrei să ții discursuri cât mai bune atunci apucă-te de citit.

9.Cititul te face neprost

Îmi place foarte mult termenul neprost. Asadar, daca vei citi o carte atunci vei deveni mai deștept și cu fiecare carte citită îți vei dezvolta capacitatea de concentrare precum și gândirea.

10.Nu ai vrea să cunoști oameni noi ?

Citind biografii vei reuși să cunoști persoane noi foarte interesante. Cum ar fi să știi cât mai multe despre Gandhi sau Disney ?

11.Creativitate și inspirație

Dacă vrei să fii o persoană creativă și cu mai multă imaginație atunci ce ar fi să citești niște cărți și vei vedea cât de mult te vor ajuta.

12.Cititul îți poate schimba viața

Știai că viața unor persoane li s-a schimbat în bine după ce au citit o carte? Ce ar fi să citești și tu una, sau mai multe ?

13.Cititul e cel mai bun prieten pe care îl poți avea

Nu ți-ai găsit încă cel mai bun prieten ? Nu ai vrea ca acesta să fie o carte?

14.Trăiești mai multe vieți

Nu ai vrea ca azi să fii Harry Potter iar mâine Robert Langdon ? Cititul te poate ajuta să trăieși mai multe vieți prin intermediul personajelor.

15.Citește, e un ordin !

Dacă aș putea să dau ordine probabil singurul pe care l-aș da ar suna cam așa: citește!

În concluzie acum ai 15 motive ca să citești deci nu mai aștepta și începe chiar azi o carte nouă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

2 Comments Posted

  1. Cred ca vom si scrie mai bine, daca citim! Adica…daca vezi cum se scrie corect un cuvant, iti poate intra in reflex cum sa il scrii si tu! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*