3 Exerciții care te ajută sa citești mai repede

De multe ori când ieșeam să citesc în parc și mă bucuram de compania unui prieten care la rândul său citea, apărea întrebarea: tu cum citești atât de repede? Adevărul este că eu citesc destul de repede – sau cel puțin așa mi se pare – însă am reușit să fac asta după o perioadă în care am aplicat un program destul de interesant.

Practic în acest articol îți voi oferi trei exerciții pe care dacă le repeți cât mai mult timp viteza ta de citire va crește.

1.Propune-ți obiective

Îmi place să privesc viața ca pe un joc în care de fiecare dată am câte o misiune de îndeplinit. Astfel pentru mine totul este o provocare. La fel fac și atunci când citesc. Atunci când iau o carte în mână îmi propun un număr de pagini pe care să îl citesc înainte de a o lăsa jos (de cele mai multe ori numărul este 100).

Indiferent că mi-e sete sau foame, sună telefonul sau sunt căutat pe Facebook, nu las cartea jos până când nu termin numărul de pagini propus.

2.Niciodată nu te opri înainte de a termina capitolul

Un al doilea exercițiu pe care îl respect chiar și acum este acela de a nu mă opri niciodată înainte de a termina capitolul. În cazul meu, acest exercițiu vine la pachet cu primul deoarece de multe ori mi se întâmplă să îmi propun un număr de pagini iar când îl îndeplinesc observ că mă aflu la mijlocul capitolului. Nu mă opresc acolo ci continui până când termin și capitolul respectiv deoarece dacă m-aș opri aș simți că am rămas undeva în aer.

3.Citește în liniște

Acesta nu este tocmai un exercițiu însă te ajută foarte mult să citești mai repede. Personal ascult muzică pentru citit însă nu pot să citesc atunci când cineva vorbește lângă mine și nici când televizorul e deschis.

Acestea sunt cele trei exerciții care m-au ajutat pe mine și care te-ar putea ajuta și pe tine să citești mai repede. Tu ce metode folosești ?

 

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

6 Comments Posted

  1. La mine depinde foarte mult de carte. Unele cărți îmi doresc să le termin repede, altele nu. Pot să citesc foarte repede atunci când vreau, și înțeleg ceea ce citesc, dar nu mă bucur cu adevărat de lectură. Dacă îmi place foarte tare o carte și mă ”cufund” în ea nu mai vreau să o termin și prelungesc timpul în care o citesc.
    De tehnici am nevoie doar dacă nu m-a prins cartea, și totuși îmi doresc să o termin. Dacă îmi place foarte mult nu mă mai pot opri din citit, și poate să fie și zgomot în jur că nu mă mai deranjează.

  2. Eu inchid facebook-ul, tin telefonul pe modul silentios, nici macar vibratii! Si ascult muzica clasica, in special muzica de pian. Sa stii ca nu stiam aceste metode, voi incerca sa le aplic! Mersi mult de sfaturi!

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Muzică de citit | BlogdeCarti.Ro
  2. Cum să îți faci timp pentru citit - BlogdeCarti.Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*