5 cărți de citit vara aceasta

top5Cu toate că nu ne-a mai rămas prea mult timp din această vară, am decis să fac totuși un top de 5 cărți ce ar trebui citite vara aceasta. Consider că în aceste două săptămâni pot fi citite 5 cărți deoarece e vacanță iar din cauza căldurii nu ai prea multe lucruri de făcut. Ba mai mult decât atât, nu se supără nimeni dacă citești una din aceste cărți la începutul toamnei.

Top 5 cărți de citit vara aceasta

Mai jos aveți topul meu cu cele 5 cărți pe care ar trebui să le citești în această vară.

1. Fluturi de Irina Binder

Pe Libris.Ro acestea au primit aproximativ 50 de comentarii pozitive dar sunt și cele mai vândute cărți. Astfel datorită atenției pe care o primesc aceste două cărți, Fluturi de Irina Binder au devenit must-read. 

Povestea îi surprinde pe Irina și Matei care devin un cuplu foarte drăguț și cum dragoste fără năbădăi nu prea există, Irina a scris două volume în care iubirea este pusă la încercare. Aceste două cărți au fost comparate și cu seria Jurnalele Vampirilor.

2. Apă pentru elefanți de Sara Gruen

Nu cred că există cititor care să nu fi auzit de această carte. Apă pentru elefanți s-a aflat foarte mult timp pe poziția întâi în topul celor mai vândute cărți din New York Times, Wall Street Journal, Usa Today și Los Angeles Times. Totodată aceasta a fost numită Favourite Book of the Year în 2006. De asemenea aceasta a primit multe alte premii și s-a vândut în peste 3 milioane de exemplare.

Astfel consider că o carte atât de apreciată trebuie citită vara aceasta.

3. Hoțul de cărți de Markus Zusak

O carte care mi-a plăcut enorm de mult și căreia i-am făcut o recenzie aici este Hoțul de cărți. Fiind un roman nu prea greu de citit și apreciat la rândul său de către cititori, consider că Hoțul de cărți ar trebui să fie una dintre lecturile obligatorii ale acestei veri.

4.Viata lui Pi de Yann Martel

Din păcate încă nu am citit această carte însă am văzut filmul care mi s-a părut genial și după premisa cartea e mai bună decât filmul atunci am foarte mari așteptări de la carte. Astfel cartea în care toată acțiunea se petrece într-o barcă de salvare pe Pacific o poziționez pe locul 4 în topul celor 5 cărți de citit vara aceasta.

5.Vârsta Inocenței – Edith Wharton

Totuși vara aceasta ar trebui să ne delectăm și cu o carte de dragoste. Eu am ales Vârsta Inocenței scrisă de Edith Wharton. La fel ca în Fluturi, aceasta este o poveste de dragoste pusă la încercare de mai multe impasuri.

Tu ce cărți ne recomanzi să citim vara aceasta ?

 

 

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

6 Comments Posted

  1. cum poti compara „fluturii” cu „jurnalele vampirilor”? in primul rand, sunt carti totaldiferite daca faci o comaratie compara doua carti ale aceluiasi gen apoi cum poti pune pe locul 1 fluturii si pe 3 hotul de carti? mi se pare incredibil

  2. Salut din nou Andrei, comparatia a fost facuta de catre cititori, pe bloguri de recenzii. De asemenea aceasta este doar o lista, nu impun nimanui sa citeasca Fluturi inaintea cartii lui Markus Zusak.

    • nu este vorba de a obliga sau nu , dar modul in care ai facut topul arata ca „fluturi” este o carte mai buna decat hotul de carti si asta nu e adevarat orice ar zice cititorii irinei binder

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*