5 cărți pentru adolescenți

Urmăresc de ceva vreme site-urile cu cărți precum Libris, o librărie online preferată de mine, și am cam observat atât pe aceste site-uri precum și pe rețelele de socializare care sunt cele mai căutate cărți pentru adolescenți.

1.Sub aceeasi stea – John Green

Cu toate că pe mine nu mă prea atrag cărțile de genul acesta, Sub aceeași stea de John Green a creat mare isterie prin rândul adolescenților. Am văzut discuții foarte interesante în jurul acestei cărți precum și adolescenți care practic stăteau la coadă ca să poată vedea filmul. De asemenea până s-au făcut și foarte multe recenzii acestei cărți astfel încât am ajuns să cred că aceasta este o carte pe care adolescenții trebuie să o citească.

2.Fluturi – Irina Binder

51 de comentarii, atâtea au adunat cele două volume intitulate Fluturi, scrise de către Irina Binder. Peste tot se vorbește despre aceste două volume, pe bloguri, pe rețelele de socializare și pe librării. O poveste de dragoste care întâmpină diferite probleme, cuvinte frumoase și citate memorabile. Așa descriu eu volumele scrise de Irina Binder. O astfel de carte care îți crează fluturi in stomac trebuie să fie citită de câți mai mulți adolescenți.

3.Căutând-o pe Alaska – John Green

John Green este probabil unul dintre cei mai iubiți autori la capitolul cărți pentru adolescenți. Acesta ocupă două locuri în topul noustru de 5 cărți dedicate adolescenților. Fiecare adolescent va reuși să se regăsească în pielea personajului principal Miles Halter, adolescent de asemenea.

4.Divergent – Veronica Roth

Poate că nu considerați că această carte ar trebui să facă parte din topul cărților pentru adolescenți. Eu cred că orice adoloscent care are o imaginație bogată și puțină fantezie în minte ar trebui să citească Divergent de Veronica Roth precum și celelalte volume din seria autoarei.

5.Seria Cronicile Vampirilor – Anne Rice

Adolescenților le plac vampirii precum și dragostea acestora. Printre cele mai bune cărți cu vampiri se află și seria Annei Rice, Cronicile Vampirilor. Astfel a 5-a carte din top este o serie pe o recomand tuturor adolescenților pasionați de cărți cu vampiri.

 

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

4 Comments Posted

 1. Si totusi, cum poti recomanda carti pt adolescenti daca nu le-ai citit? nu e oarecum ne-deondologic?
  ca asa spuneai in alt articol, ca n-ai citit Fluturi
  http://adrianbolocan.ro/adultii-nu-sunt-comunisti-tinerii-nu-gandesc-gresit/
  Si atunci? Poate de aici provenea inversunarea discutiilor de care vorbeai (sau mai degraba a peroratiilor, ca inteleg ca nu erau discutii) – n-am putut sa imi fac singura o parere, pt ca acele comentarii nu le-am gasit.
  Deci, daca intre timp ai citit cartile, astept cu mare curiozitate o recenzie, ca sa sustii cartile. Altfel, mi s-ar parea normal sa nu sustii cu girul tau, castigat in urma altor recenzii oneste, o chestie de care nu ai habar.

  • Buna Vera. Am zis de multe ori aici pe blog ca recomandările sunt făcute după ce am cerut mai multe sugestii și păreri de la cititori. Astfel, crede-mă pe cuvânt că recomandările de mai sus au fost făcute cu ajutorul cititorilor nu pentru că mi-au plăcut titlurile sau coperta. O zi bună.

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. Adultii nu sunt comunisti, iar tinerii nu gandesc gresit - Adrian Bolocan
 2. 7 cărți pentru adulți | BlogdeCarti.Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*