7 cărți despre grădinărit pe care aș vrea să le citesc

De ceva timp am descoperit că pe lângă citit mai am și o altă pasiune: grădinăritul. Astfel am zis că ar fi super să învăț mai multe citind cărți din acest domeniu. M-am uitat puțin pe Libris și astfel am făcut un top 7 cu cărți despre grădinărit pe care aș dori să le citesc.

1.Arbuștii Fructiferi, Cultivare și Îngrijire – Theresia Gosch

Am deja 12 pomi în grădină și la toamnă mai vreau să iau măcar 20. Totuși nu prea știu cum să am grijă de ei așa că puțină documentare în acest sens mi-ar prinde foarte bine. Pe Libris am găsit această carte intitulată Arbuștii fructiferi, Cultivare și îngrijire de Theresia Gosch care are mai puțin de 100 de pagini și pe care aș reuși să o citesc într-o singură zi.

2.Livada: proiectare și îngrijire – Peter Himmelhuber

Tot pentru a avea grijă de viitoare mea livadă aș citi și cartea lui Peter Himmelhuber. Nu de alta dar poate conține niște informații în plus care mie mi-ar fi de folos.

3.12 luni în grădină – Karl Ploberger

Chiar dacă nu sunt acasă tot timpul, va veni într-o zi în care voi avea zilnic curtea la dispoziție. Astfel cred că mi-ar prinde bine să știu ce e de făcut în grădină și în alte luni nu numai în martie, aprilie și lunile de vară. Cred că în acest sens m-ar putea ajuta cartea lui Karl Ploberger.

4.Grădinaritul modern într-un climat în schimbare – Matthew Wilson

Probabil că dacă aș fi dat click din prima pe ea, ar fi fost prima carte din top. Ce m-a convins să vreau să citesc Grădinăritul modern într-un climat în schimbare de Matthew Wilson? Răspunsul e simplu. Intrați numai pe Libris și veți vedea câte comentarii pozitive are această carte. Așa-i că acum vreți să o citiți și voi? Eu unul o doresc și cu siguranță va fi prima carte pe care o citesc din acest top.

5.Grădina bucătarului rafinat – Virginia Hayes

Ce titlu frumos are această carte. Totuși e plăcut probabil să gătești folosind ingrediente luate de la tine din grădină. Sincer să fiu mi-ar plăcea să fac asta într-o bună zi. Cartea are un preț de aproximativ 35 de lei pe Libris.

6.Cultura Florilor De Gradină – Elena Selaru

Iubesc florile. Au un aspect și un miros de plăcut încât nu văd grădină fără măcar câteva flori. Astfel ar trebui să citesc ceva și despre acestea. numaidecât.

7.Grădina înmiresmată – Margit Benes-Oeller

Culoare oferim grădinii plantând flori însă cum să îi oferim și o mireasmă plăcută? Cu siguranță voi găsi un răspuns în cartea lui Margit Benes-Oeller.

Vedeți? Nici nu am început să citesc cărți despre grădinărit și deja am aflat că există metode prin care putem oferi mireasmă grădinii.

Așadar, acestea sunt cele 7 cărți despre grădinărit pe care mi-ar plăcea să le citesc și pe care le voi achiziționa în perioada următoare. Poate că nu voi deveni cel mai bun grădinar peste noapte însă cu siguranță voi afla multe citind aceste cărți.

Aș aprecia de asemenea dacă m-ați putea ajuta și cu câteva recomandări.
carti despre gradinarit

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*