Cartea pe bancă, un alt proiect fain din Iași

Scriam acuma ceva timp despre tramvaiul cu bibliotecă din Iași, însă se pare că în Iași există mai multe proiecte faine de promovare a lecturii, precum este și Cartea pe bancă, inițiativă pe care am descoperit-o pe Facebook și am zis că e musai să fie promovată și aici pe blog.

Ideea este una simplă, după cum bine spune și numele proiectului, și constă în plasarea unor cărți pe bănci din parcuri, alei, locuri cu multă lume șamd alături de logo-ul proiectului precum și de un scurt mesaj care vorbește despre proiect.

Partea faină este însă aceea că, dacă o carte va fi găsită de către un cititor cu caracter, cărțile trebuie plasate înapoi pe o bancă după ce au fost citite.

cartea pe banca 1

Și cam atât despre Cartea pe bancă, însă nu trebuie să uitați să le dați un Like pe Facebook iar dacă doriți să vedeți o astfel de inițiativă și în orașul vostru, atunci puteți oricând să lăsați o carte cu mesaj pe o bancă. De asemenea, țin să-i numesc pe inițiatorii campaniei Cartea pe bancă #eroiailiteraturii în această săptămână.

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

4 Comments Posted

  1. Foarte fain, o sa-l initiez si in Bcau, la Bacau am initiat un proiect asemanator numit ‘Da-ti intalnire cu o carte” unde promovam cititul in aer liber, si scot elevii din ore in parc sa li se predea in aer liber. Astfel de initiative trebuie promovate, au un impact pozitiv asupra tinerilor!

  2. eu nu prea am încredere în proiectele astea pentru că în 99% din cazuri, cartea va fi luată de cineva care nu are nevoie de ea, probabil care nici nu știe să citească și este de culoare mai închisă a pielii :)) că așa e la noi, cu „nu contează că nu ne trebuie, dacă e gratis să luăm cât putem”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*