Cum să ai mai multe cărți în biblioteca ta

Nu de puține ori mi s-a întâmplat să aud cuvinte de genul vai.. cât de multe cărți ai iar de multe ori aceste cuvinte mi se par banale, deoarece cred că oricine își poate permite o bibliotecă în care să adauge deseori câte unul sau mai multe titluri. Iar după o astfel de conversație cu o prietenă, am decis să scriu acest articol în care încerc să vă ajut să aveți mai multe cărți în bibliotecă.

O carte este, deseori, mai ieftină decât o ieșire în oraș

Nu zic că nu ar mai trebui să ieși niciodată în oraș doar pentru a-ți cumpăra cărți, pentru că la rândul ei socializarea este importantă, însă mulți cititori ar trebui să conștientizeze că o carte nu e deloc scumpă. E mai ieftină decât o ieșire la un suc sau la o pizza.

Se organizează deseori reduceri și văd la fel de des cărți bune care costă sub 10 lei. Iar mai jos vă voi lăsa câteva link-uri care vă vor ajuta să vă luați cărți ieftine:

Iar despre promoții scriu deseori aici pe blog, deci ai putea să ne urmărești pe Facebook.

Trebuie să faci sacrificii

Nu de puține ori mi s-a întâmplat să merg într-un supermarket să cumpăr ceva de mâncare și să renunț la unele produse doar pentru că am văzut o carte interesantă la preț redus.

Am renunțat uneori să-mi cumpăr haine doar pentru a-mi lua mai multe cărți, pentru mine fiind mai importante.

Astfel, cu siguranță poți renunța în fiecare săptămână la anumite aspecte doar pentru a face economii.

Păstrează banii mărunți într-o pușculiță pentru cărți

Recunosc că n-am făcut asta până acum dar voi începe să o fac. Ceva de genul:

bani pentru carti

Cu siguranță ai reuși cu banii economisiți să-ți iei o carte pe lună. Sau poate una la două luni, cert e că într-un anumit moment îți vei putea lua o carte, ceea ce super.

Fă-ți un blog despre cărți

Așa ca ăsta. Sau poate chiar mai bun, pentru că știu că poți.

De regulă, majoritatea bloggerilor care scriu despre cărți colaborează cu diferite edituri, librării sau anticariate online de la care primesc cărți pe care le citesc – desigur – apoi postează o recenzie pe blog, oferind și 1-2 link-uri către editura/librăria respectivă. E un târg cinstit, cred eu.

Totuși, la fel ca în blogging în general, un blog trebuie făcut din pasiune, indiferent că este despre cărți, despre filme sau orice altă nișă. Creează-ți un blog (recomand și achiziția unui domeniu plus hosting pentru a fi cât mai profi), scrie articole de calitate pe el iar la un moment dat colaborările vor veni. Nu din prima zi. Poate nici din primele 2 luni.

Dar la un moment dat vei vedea că primești atenție, iar asta e frumos.

Vânează anticariatele

La fel ca în cazul promoțiilor, trebuie să vânezi cărțile dorite. Personal nu am acces la anticariate, însă cei din orașele mari au cu siguranță o mulțime de astfel de magazine de unde vă puteți cumpăra cărți cu 2-3 lei, iar unele cărți vor fi cu siguranță geniale, vechimea lor făcându-le desigur mult mai valoroase.

Și cam atât.. Acestea-s sfaturile mele care vă vor aduce mai multe cărți în bibliotecă.

Spor la citit!

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*