De ce susțin cărțile în format digital

Am un E-Reader de ceva timp și sincer mă simt foarte noroc că îl dețin. Este foarte util să ai un astfel dispozitiv deoarece te ajută foarte mult atunci când îți dorești să citești o carte pe care nu o ai în bilbiotecă. Astfel am ajuns să susțin cititul cărților digitale.

În primul rând vei găsi foarte multe cărți online gratuite pe care le vei putea copia în E-Reader și astfel le vei avea mereu cu tine. Un prim avantaj ar fi faptul că poți stoca o mulțime de cărți pdf, pe care le găsești gratuit pe internet, și le vei putea purta mereu cu tine în timp ce cărțile obișnuite costă mult mai mulți bani și sunt mai puțin portabile decât un dispozitiv de 6 inch.

De asemenea sunt o persoană care încearcă să fie cât mai prietenoasă cu natura. Atunci când printezi o carte, folosești hârtie care de cele mai multe ori este obținută din lemn și astfel sunt tăiați copaci. Nu sunt de acord cu defrișările și astfel prefer să citesc o carte în format digital pe un E-Reader decât să fie distrusă natura pentru a citi eu.

Un alt lucru care mă mulțumește este acela că am dat odată 250 de lei iar acum când nu mai am bani de cărți tot am ce să citesc. Chiar dacă îmi place să îmi cumpăr cărți, știu că ar mai trebui să reduc cheltuielile deoarece a venit studenția și astfel ar trebui să fiu mai econom.

Așadar, acestea sunt motivele pentru care vă recomand să vă cumpărați și voi un E-Reader.

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

10 Comments Posted

 1. Eu nu sunt obisnuit sa citesc o carte pe un e-reader. Mi-am cumparat si un astfel de gadget si imi obosesc ochii prea repede. E mult mai fain si clasic, sa citesti o carte normala. Dar e mai bine pentru mediu, mai putina hartie, mai putini copaci lipsa.

 2. Cred ca prin simplul fapt ca nu poti simti mirosul foii de hartie face ca lectura de pe ebook reader sa fie mai impersonala. Eu cand citesc obisnuiesc, de exemplu, sa ma uit din cand in cand la cuprins sau sa inchid cartea si sa admir coperta; si eventual sa ma prind daca este vreo legatura intre desentul de pe coperta si actiunea cartii.

 3. 1.Sunt curios cate carti in format electronic ai cumparat. Si care sunt acestea…
  2.Sa fim seriosi: cartile online bune, gratuite si LEGALE sunt foarte, foarte, foarte putine.
  3.Poate faci o lista cu cartile alea bune si cu siteurile de unde la descarci legal :)))
  4.Ai zis sa ai dat 250 RON pe ereader si acum ”când nu mai am bani de cărți tot am ce să citesc”. Ce citesti? Cartile legale in format electronic care costa aproape cat una pe hartie + no $ = 0 carti cumparate. Nu spune ca piratezi carti deoarece nu e frumos sa te lauzi cu asta!
  5.Format pdf?!?!? Ai auzit de .epub sau .mobi?

  • Salut, cumpăr deseori cărți de pe Amazon despre blogging și alte chestii. Dacă dorești, pot face o poză e-reader-ului.
   2.Eu am văzut deseori cărți gratis bune pe Elefant de exemplu.
   3.Voi face cândva.
   4.Momentan am mereu cărți de citit, atât pe reader și în format clasic. Mulțumesc de grijă.
   5.Da, pdf-ul e afișat prost de către Kindle iar .epub, .mobi, .AZW, si .odf arată mai ok.
   Zi bună.

   • 1. Ai raspuns neraspunzand la intrebare. Whatever!
    2. O mica selectie a cartilor gratis si bune pe Elefant: Institutia moarta a postei, Poeme prerafaelite, In burta grasa a pestelui de duminica. My bad!
    3. :)))) Astept sa o vad candva. Eu intru deseori pe site/blog :)))
    4.Cu placere. Din moment ce te-ai vaitat ca e grea viata de student…
    5.Desi stiai asta, nu ai mentionat deloc acest lucru in articol. Excelenta informatie! E pentru prima data cand aflu ca pe Kindle .epub-ul arata mai OK. :)) Poate .epub convertit in .mobi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*