Mâncați tort! de Jeanne Ray

Mâncați tort! de Jeanne Ray este un mic roman care face parte dintr-o mică colecție de 4 romane adunate toate într-o singură carte pe care o aveam de ceva timp și din care citisem celelalte 3 romane (Echo Park, Ora vrăjită și Martorul). Iar după ceva timp m-am decis să o citesc și pe aceasta.

Numele mi se părea cumva banal, acuma ceva timp, iar ăsta a fost motivul pentru care am lăsat cartea necitită complet pe rafturile bibliotecii. Dar, așteptând Bibliotecara de la Auscwhitz, am decis să caut o lectură scurtă și plăcută. Și am ales Mâncați tort! de Jeanne Ray.

Mâncați tort! de Jeanne Ray – Recenzie

Mâncați tort!După ce am citit această carte, am decis că în curând voi face un mic top în care vă prezint mai multe cărți care ne încurajează să credem în pasiunile noastre. Din același top va face parte și Avem un zoo! a lui Benamin Mee.

Revin însă la torturile lui Ruth, a cărei pasiune este desigur aceea de a găti torturi. Torturile reprezintă pentru ea cel mai bun mod de a se relaxa, de a se regăsi, iar atunci când se simte pierdută, se gândește că se află într-un tort, iar astfel se liniștește.

Ruth locuiește cu soțul său Sam – proaspăt concediat – fiica sa Camille dar și cu mama sa Hollis – după cum o strigă Sam – dar și cu tatăl său, divorțat încă de când era mică, Guy, care vine să locuiască cu ea după un accident care i-a pus ambele mâini în ghips, ceea ce nu-i mai permite să lucreze în continuare ca pianist în diferite localuri.

Astfel, cu un soț rămas șomer, fără nici o sursă de venit și cu doi părinți care nu sunt chiar în cele mai bune relații, Ruth se vede nevoită să găsească un mod prin intermediul căruia să rezolve toate problemele care au dat peste ea.

-De fapt, e cum spune tatăl tău. Uneori ai nevoie de timp ca să reflectezi. E oare de ajuns să găsesc un serviciu care să ia locul fostului meu serviciu? Să-ți spun ceva, Ruth. Nu sunt deloc sigur că eram fericit la fostul meu serviciu. Eram pe pilot automat tot timpul. Nu vreau să mă întorc la viața asta. Vreau să-mi dau seama la ce aș putea fi bun. Vreau să fiu bun la ceva, să fiu pasionat de lucrul ăla.

Iar pasiunea sa se dovedește a fi cea care o salvează.

Mai multe nu vă pot spune deoarece aș oferi spoilere, ceea ce nu ar fi corect față de voi. Însă trebuie să vă spun că Mâncați tort! este o carte despre pasiuni, o carte care te motivează să faci ceea ce îți place, mai ales dacă ești genul de visător – ca mine – care vrea să trăiască făcând doar ceea ce îi place.

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*