Zece negri mititei de Agatha Christie, un roman polițist foarte bun

Romanul polițist este cu siguranță genul meu preferat de cărți. Asta deoarece reușește să mă facă foarte curios și astfel ajung să citesc pe nerăsuflate pagini întregi. Unul dintre cele mai captivante romane polițiste citit de mine până acum este Zece negri mititei de Agatha Christie, roman oferit de către Magazinul-de-Carte.Ro, iar în rândurile următoare îi voi face și o recenzie.

Recenzie „Zece negri mititei” de Agatha Christie

Romanul începe cu prezentarea personajelor: doctorul Armstrong, domnișoara Brent, inspectorul Blore, secretara Claythrone, căpitanul Lombard, generalul Macarthur, tânărul Marston, soții Rogers și judecătorul Wargrave. Toți aceștia sunt invitați printr-o scrisoare pe Insula Negrului de către o așa zisă familie Owens care deține o vilă pe această insulă. Ajunși aici, personajele văd că nu sunt așteptați decât de soții Rogers, ambii fiind servitorii vilei angajați la rândul lor tot printr-o scrisoare.

Totul pare obișnuit până în momentul în care sunt întrerupți de o voce înregistrată care îi acuză de crimă pe toți cei prezenți. Fiecare dintre ei este tulburat de straniul moment și, în ciuda faptului că neagă acuzațiile, este vizibil faptul că acuzațiile nu sunt întocmai false. La scurt timp, este ucis și primul negru mititel: tânărul Marston și astfel începe dezlegarea misterului cine este acest nebun U. N. Owen care i-a adus pe această insulă de unde nu pot scăpa.

După o cercetare a insulei aceștia își dau seama că nu există niciun loc pe insulă în care criminalul ar putea fi ascuns și astfel ajung la următoarea concluzie: criminalul este unul dintre ei.

zece negri mititei agatha christie

Zece negri mititei de Agatha Christie este un roman plin de mister în care atât cititorul cât și personajele ajung să suspecteze pe oricine. De la un capitol la altul ajungem să ne schimbăm bănuielile și să acuzăm un alt personaj.

Criminalul dă dovadă de înțelepciune precum și de nebunie totodată, omorându-i respectând cu strictețe un cântecel popular în acele zone, de la care vine și numele romanului. Totuși nebunia acestui criminal poate fi privită și dintr-o parte bună, dacă pot spune așa, deoarece criminalul urmărește să pedepsească niște oameni are au fost criminali indirect și astfel legea nu poate face nimic în acest sens.

Cartea se citește ușor iar dacă ești un fan al genului acestuia de romane, precum sunt eu, cu greu te vei putea opri din citit. Am citit-o în trei zile iar asta doar pentru că doream să am o lectură plăcută și palpitantă în fiecare seară.

În câteva cuvinte aș descrie Zece negri mititei de Agatha Christie ca pe un roman plin de mister, de întrebări fără răspunsuri și de suspiciune.

Așadar, romanul lui Agatha Christie intitulat Zece negri mititei este unul dintre cele mai palpitante romane polițiste citite de mine până acum precum și primul roman semnat de Agatha Christie pe care-l citesc. După ce l-am terminat am zis că voi citi cu siguranță mai multe așa că este foarte probabil ca în weekendul următor să mai apară o recenzie a unei cărți scrise de Agatha.

magazinul de carte

Am avut ocazia să citesc Zece negri mititei de Agatha Christie datorită prietenilor de la Magazinul-de-Carte.Ro, un anticariat online foarte bun prieten cu blogul nostru.

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

3 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*