10 cărți pentru iubitorii seriei Harry Potter

Fiind în topul celor mai citite cărți, seria Harry Potter este cu siguranță mai mult decât o simplă serie, reușind să adune un număr uimitor de cititori îndrăgostiți de lumea magiei de la Hogwarts. De asemenea, cunosc persoane care au citit seria nu numai o dată, ci chiar de 2-3 ori, și sunt sigur că există fani ai seriei care au citit-o chiar și de mai multe ori.

Pentru acei cititori care caută cărți asemănătoare cu Harry Potter, am ales să fac o listă cu 10 cărți pentru iubitorii seriei lui J K Rowling.

1.Numele vântului, de Patrick Rothfuss

carti asemanatoare harry potter

Numele vântului, de Patrick Rothfuss este considerat mai mult decât un roman fantasy, un bildungsroman, o satiră academică dar și o poveste de dragoste care a reușit să impresioneze un număr foarte mare de cititori.

Acțiunea are loc într-un târgușor nu foarte vizitat, unde hangiul Kote deține un Han. Misterul începe însă atunci când la han apare Cronicarul, cel care pare hotărât să scoată la suprafață trecutul lui Kote, care mai este și un alchimist foarte priceput, ibovnic precum și muzician.

Click pentru a cumpăra cartea.

 

 

2.Magicienii, de Lev Grossman

carti ca harry potterApreciată de autori precum John Green și George R. R. Martin, precum și de publicații precum The New Yorker, Magicienii de Lev Grossman ne prezintă povestea lui Quentin Coldwater, tipul elevului de liceu diferit față de colegii săi, mare iubitor de romane fantasy.

La fel ca Harry Potter, Quentin este admis la un colegiu secret de magie, loc unde acesta urmează o inițiere în magie. Mai multe, vă las să descoperiți citind cartea Magicienii.

Vezi cât costă cartea pe Libris.

 

 

3.Sticletele, de Donna Tartt

sticletele de donna tartSticletele, de Donna Tartt este deja o carte foarte cunoscută. Personajul principal este Theo Decker, un adolescent din New York care supraviețuiește unei explozii în care își pierde mama însă în același timp ajunge să dețină tabloul preferat al mamei sale.

La mulți ani după explozie, Theo ajunge să lucreze într-un magazin de antichități, moment în care își dă seama că tabloul preferat al mamei sale este de fapt o poartă către o altă lume.

Cumpără cartea cu transport gratuit.

 

 

4.Regina Adevărată, de Erika Johansen

carti la fel ca harry potterRegina Adevărată, de Erika Johansen este primul volum al seriei Regina ținutului Tearling. Aceasta urmărește povestea unei fete pe nume Kelsea Raleigh, în vârstă de doar 19 ani, fată care reprezintă singura speranță a unui popor îngenuncheat de către nobili precum și de regatul Mortmesne.

La fel ca majoritatea cărților din lista noastră, acesta este foarte apreciat de către marile personalități ai literaturii din întreaga lume.

Vezi prețul cărții.

 

 

5.Jonathan Strange și Mr Norrelll, de Susanna Clarke

carti cu magicieniAutoarea Susanna Clarke ne prezintă un roman în care acțiunea are cu câteva secole în urmă, când în Anglia încă exista magie, iar cel mai mare magician de atunci era Regele Corb. Mai târziu, Anglia este nevoită să lupte împotriva lui Napoleon, moment în care Mr Norrell ține un discurs pentru a-i motiva pe englezi să-și găsească un reprezentant în lupta aprigă.

Iar reprezentantul apare destul de repede, acesta fiind Jonathan Strange, un magician tânăr, bogat, arogant dar și foarte inteligent. Acesta are însă un defect: atracția față de magia neagră.

Vezi prețul cărții pe Libris.

 

6.Atlasul norilor, de David Mitchell

Atlasul norilor ed. 2013 - David MitchellAtlasul norilor, de David Mitchell este un roman tradus în peste 30 de limbi, primind foarte multe premii dar și fiind nominalizat la multe altele.

În acest roman, David Mitchell ne prezintă o ficțiune mai rar întâlnită, în care sufletele oamenilor trec prin viață la fel precum norii pe cer. De asemenea, romanul a fost și ecranizat în 2012.

Click pentru a cumpăra cartea.

 

 

 

7.Darul, de Kristin Cashore

darul de kristin cashorePersonajul principal al cărții Darul, scrise de Kristin Cashore, este Katsa, o fată care s-a născut cu o putere foarte ciudată: aceea de a ucide. Astfel, aceasta ar fi putut ucide un om încă de la vârsta de 8 ani. Katsa este și nepoata regelui, pentru care și lucrează.

Romanul devine mai interesant atunci când îl cunoaște pe prințul Po, care dispune la rândul său de o abilitate specială: tehnicile de luptă.

Comandă cartea.

 

 

 

8.Circul nopții, de Erin Morgenstern

Circul noptii - Erin MorgensternCircul nopții, de Erin Morgenstern este un bestseller New York Times, câștigând foarte multe premii, fiind totodată nominalizat pentru multe altele.

Acesta este considerat o poveste magică de dragoste despre un circ care sosește mereu fără veste, iar experiențele trăite la acest circ sunt cu totul unice. În spatele circului se află doi magicieni, Celia și Marco, rivali încă din copilărie. Rivalitatea devine însă mai târziu o palpitantă poveste de iubire.

Cumpără cartea cu transport gratuit.

 

 

9.Grisha Trilogy, de Leigh Bardugo

regatul umbrelorFiind apreciată chiar și de către Veronica Roth, autoarea bestellerului Divergent, putem spune fără rețineri că Grisha Trilogy, după numele ei original, este o serie de cărți care va fi savurată de către orice iubitor al seriei Harry Potter.

Formată din romanele Regatul UmbrelorRegatul Luminilor și Regatul Furtunilor, această serie ne trimite într-o lume plină de magie, cu multe amenințări și de încercări de a scăpa de sub vrăjile demonice.

 

 

 

10.Miss Peregrine, de Ransom Riggs

Miss Peregrine - Ransom RiggsAcțiunea are loc pe o insulă misterioasă, care implică și un orfelinat abandonat precum și o colecție tare ciudată de fotografii.

În urma unei tragedii, Jacob – un tânăr de doar 13 ani – ajunge pe insula izolată unde descoperă rămășițele așa zisului cămin pentru copii deosebiți.

Astfel, cu cât avansăm cu lectura, vom observa că acest roman devine din ce în ce mai misterios, reușind să ne țină cu sufletul la gură până la ultimele pagini.

Vezi prețul acestei cărți.

 

Așadar, aceasta este lista mea de cărți asemănătoare seriei Harry Potter, cărți culese de pe bloguri de afară precum și de la cititori care au îndrăgit atât de mult seria lui Rowling, încât au decis să caute și alte cărți care să îi trimită într-o lume cu la fel de multă magie.

Voi ce cărți recomandați iubitorilor seriei Harry Potter?

carti pentru iubitorii seriei harry potter

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

2 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*