20 de lucruri pe care nu le știai despre scriitori și cărți

Există curiozități despre orice. Avem curiozități despre animale, plante, mașini și multe altele. Există lucruri interesante și despre cărți și autorii acestora. Despre aceste lucruri vom vorbi în următoarele rânduri.

  1. Știați că J.R.R. Tolkien era șofer de profesie ?   Mai mult decât atât acesta era foarte nepriceput în acest domeniu, iar noaptea sforăia, ceea ce îl făcea să doarmă în baie pentru a nu o deranja pe soția sa. Mai mult decât atât acestuia nu îi plăceau deloc francezii.
  2. Tolstoi avea o înălțime de peste 2 metri. Acesta avea însă un obicei foarte prost: jocurile de cărți pe bani. În timpul unui joc de trei zile și două nopți acesta și-a pariat casa pe care a pierdut-o.
  3. Fyodor Dostoevsky era de profesie cartofor și pentru a-și putea plăti datoriile apela la scris.
  4. Shakespeare a inventat aproximativ 1700 de cuvinte.
  5. Inițial romanul Mândrie și prejudecată de Jane Austen se numea Primele impresii.
  6. Romanul Anna Karenina care are peste 800 de pagini a fost publicat sub forma unui foileton.
  7. În Brazilia dacă ești în închisoare și citești cărți ți se scad 4 zile din sentință pentru fiecare carte citită. Poți face asta doar până când se adună 48 de zile scăzute într-un an.
  8. Mark Twain era un prieten foarte bun al pisicilor însă mai puțin al copiilor pe care îi ura.
  9. Marin Preda scria doar cu un stilou cu penița de aur și niciodată cu pixul sau creionul. După moarta sa, stiloul nu a mai scris niciodată deoarece penița era tocită și pentru a-l putea folosi trebuia să știi cum să îl poziționezi, lucru pe care nimeni nu a putut să îl facă.
  10. Lev Tolstoi se pricepea foarte bine la femei. În noaptea nunții sale cu Sophia Behrs a obligat-o să îi citească jurnalele pentru ca aceasta să fie pregătită de obiceiurile sale sexuale.
  11. Lev Tolstoi a murit de pneumonie plecând pe timp de iarnă, noaptea, spre gară. Mai mult decât atât, înainte să moară, acesta era într-o depresie grea.
  12. În Statele Unite ale Americii sunt cumpărate 57 de cărți pe secundă.
  13. Tot în SUA, în fiecare an se publică peste 50.000 de titluri noi.
  14. În Mizerabilii există o frază lungă de 823 de cuvinte.
  15. În 1939 Ernest Vincent a scris un roman care avea peste 51.000 de cuvinte însă niciunul nu conținea și litera e.
  16. URSS a cenzurat Ferma Animalelor de George Orwell iar mai apoi aceasta a fost refuzată în Marea Britanie la sugestia unui ofițer care era de fapt un spion sovietic.
  17. William Sheakspeare era singurul membru inteligent al familiei, restul erau analfabeți.
  18. Cea mai scumpă carte vândută vreodată este un exemplar din Canterbury Tales de Chauser care în 1998 a fost scos la licitație fiind vândut cu aproximativ 4.6 milioane de lire sterline.
  19. La înmormântarea sa, Victor Hugo a fost însoțit de peste două milioane de oameni.
  20. Hobby-ul lui Charles Dickens era hipnoza. Acesta a încercat de mai multe ori să o adoarmă pe soția sa cu ajutorul hipnozei.

Sursă articol: http://ioanalexandru.wordpress.com/2013/08/15/cele-mai-interesante-100-de-lucruri-despre-carti-si-scriitori/

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*