cele mai citite carti din 2016

5 cărți bune citite în 2016 pe care le recomand și în 2017

Din punct de vedere al cititului, anului 2016 a început bine și s-a terminat mai puțin bine. Important e că anul ăsta vreau să fie mai bun, așa că încep cu un prim articol pentru 2017. Mai exact, voi recomanda 5 cărți care mi-au plăcut în 2016 și pe care le recomand în 2017. De fapt, pentru mine au fost cele mai bune cărți din 2016.

5 cărți bune pe care le-am citit în 2016 și le voi recomanda de azi înainte

Așadar, mai jos vei găsi o scurtă listă cu 5 cărți, coperta, câteva cuvinte despre cartea respectivă dar și un link către recenzie, precum și către cel mai bun preț. Astfel, sper să vă începeți și voi anul cu cărți bune. Sau mă rog, cu cărți pe care eu le consider bune.

1.Bilbiotecara de la Auschwitz, de Antonio G. Iturbe

bibliotecara de la auschwitz pareriAșa cum ziceam și în recenzie, Bibliotecara de la Auschwitz a devenit ușor una dintre cărțile mele preferate. De fapt, într-un alt top personal, se bate pentru locul 1 cu Hoțul de cărți. Dar cred că Bibliotecara de la Auschwitz de Antonio G. Iturbe mi-a plăcut ceva mai mult.

Iar asta deoarece pasiunea pentru literatura și dorința, interzisă de către naziști de altfel, de a citi e parcă mai mare în această carte. Din păcate însă și suferința este și ea mai mare, deci cu siguranță vorbim despre o carte care te va marca. Dar îți va plăcea totodată. Este și în topul celor mai vândute cărți din 2016, deci merită.

2.Invitație la Vals, de Mihail Drumeș

invitatie la vals de mihail drumesChiar și eu mă mir că pe locul 2 se află o carte de dragoste. Și chiar dacă nu am citit foarte-foarte mult în 2016, tot trebuie să recunosc că aș fi inclus cartea lui Mihail Drumeș în top chiar și dacă aș fi citit mai mult. Iar asta pentru că mi-a plăcut.

E o carte ușoară, care se citește într-un timp scurt. Îți oferă și foarte multe trăiri totodată, te face să treci de la o stare la alta, iar asta e interesant. Nu te vei plictisi cu siguranță citind cartea Invitație la vals. După ce am citit această carte, mi-am dat seama că îmi place cum scrie Mihail Drumeș și că îl voi mai citi.

3.Împăratul Muștelor, de William Golding

imparatul mustelor de william goldingO altă carte foarte apreciată atât de mine, cât și în general de cititori, este Împăratul Muștelor, de William Golding. Văzusem filmul cu ceva timp în urmă, prin liceu și mi-a părut rău după aceea.

Am așteptat însă o vreme să mai uit din cele întâmplate în film, pentru ca lectura cărții să fie în continuare captivantă. Și chiar a fost, deși știam o parte din ceea ce se va petrece la final.

 

4.Cazul Magheru, de Mihail Drumeș

Mihail Drumeș este vedeta acestui top, dacă pot spune așa. Iar asta pentru că are două cărți, ambele citite într-o perioadă destul de scurtă. Prima dintre cele două citită de mine a fost Cazul Magheru.

Mihail Drumeș m-a convins cu această carte faptul că merită să încerc și alte romane scrise de el, așa că am trecut și la Invitație la vals.

Nu e chiar un roman polițist, deși pe alocuri poate părea a fi unul, ci mai degrabă un roman complex care îmbină mai multe genuri.

5.Colecționarul, de John Fowles

colectionarul de john fowles recenzieIar ultima carte din top este una a lui John Fowles. Și nu este vorba despre Magicianul, despre care am scris în acest articol, ci despre Colecționarul. A trecut ceva timp de când am citit-o, dar consider că este una dintre cele mai bune cărți citite de mine în 2016.

Un prim aspect care m-a determinat să îi ofer ultima poziție din micul meu top este faptul că a reușit să mă țină cu sufletul la gură exact până la ultima pagină, în ciuda faptului că unele pasaje nu mi-au plăcut chiar foarte mult.

Astfel, dacă vrei să începi 2017 cu o carte captivantă, ar trebui să începi cu Colecționarul de John Fowles.

 

Așadar, acestea au fost cele mai bune 5 cărți pe care eu le-am citit în 2016. Ale tale care sunt?

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

4 Comments Posted

  1. Imparatul mustelor mi-a placut foarte tare, dar mi-a parut atat de rau ca Piggi nu a fost salvat.
    Invitatie la vals m-a intristat peste masura, pe cat de mult mi-a placut.
    iar Colectionarul este una dintre cartile mele favorite.
    Multam pentru recomandari
    Spor la citit.

  2. Colecționarul mi-a plăcut și mie foarte mult (de altfel tot ce am citit de Fowles mi-a plăcut), la fel și Invitația la Vals. Împăratul muștelor nu țin minte să mă fi încântat prea tare, poate și pentru că am citit-o pe repede-înainte ca lectură obligatorie în facultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*