Care au fost cele mai citite cărți în 2015

Începem prin a vă ura La mulți ani și, după cum v-am urat și pe pagina de Facebook, la cât mai multe cărți citite. Fericirea, iubirea și sănătatea sunt de la sine înțelese.

Totuși înainte de a începe a scrie despre cărți în 2016, mai trebuie să vorbim puțin despre 2015, mai exact despre care au fost cele mai citite cărți în 2015. Toate datele de mai jos sunt raportate de Elefant.Ro, una dintre cele mai mari librării online existente.

Cele mai citite cărți în 2015 scrise de autori români

 1. Fluturi de Irina Binder – cu siguranță cele două volume au fost peste tot pe bloguri și pe grupurile de cititori de pe Facebook, dar și în comunitatea BookTube sau în bibliotecile românilor.
 2. Ce ne spunem când nu ne vorbim de Chris Simion – a fost în topul librăriilor lună de lună așa că nu ar trebui să ne mirăm că o găsim și în acest top.
 3. O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă de Ioana Chicet – numele cărții spune totul și aproape că m-a convins și pe mine să cumpăr cartea măcar să o fac cadou unei persoane dragi.
 4. Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu – după ce s-a bucurat de un succes poate neașteptat pe blog, Andrei Ciobanu s-a gândit să publice povestea într-o carte și astfel a fost destul de lejer clasată pe poziția a 4-a în topul celor mai citite cărți scrise de autori români în anul 2015.
 5. Exerciții de echilibru de Tudor Chirilă – cartea solistului trupei Vama Veche a fost mai tot anul printre cele mai vândute cărți, motiv pentru care o avem și pe această listă.

Pe următoarele poziții se află titluri precum Zece ani răi de Mugur Ciuvic sau 40 de zile de Chris Simion.

Cele mai citite cărți în 2015 scrise de autori străini

 1. Grey de E.L. James, versiunea lui Christian – chiar dacă versiunea din perspectiva personajului masculin a apărut relativ târziu în 2015, aceasta a adunat vânzări record și a urcat ușor pe locul 1 în topul celor mai citite cărți din 2015 scrise de autori străini.
 2. Hoțul de cărți de Markus Zusak (click pentru recenzie) – o carte care merita poate locul 1, dacă e să ne spunem părerea. Atât de mult ne-a plăcut.
 3. Fata din tren de Paula Hawkins – o carte pe care o citesc chiar acum și care e plină de suspans. Mai multe despre ea, în curând aici pe blog.
 4. Adulter de Paulo Coelho – și despre această carte s-a discutat mult în timpul anului 2015, cu toate că am auzit și mulți cititori dezamăgiți de conținut.
 5. Cincezi de umbre ale lui Grey – E.L. James – cele trei cărți din perspectiva personajului feminin s-au bucurat de un succes enorm în 2015, la fel precum filmul făcut după aceste trei cărți.

Așadar, acestea au fost cele mai citite cărți în 2015. Voi câte dintre ele ați citit?

cele mai citite carti in 2015

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

6 Comments Posted

 1. Preferințele livrești ale românilor sunt dezamăgitoare. „Fluturi” și romanele lui James au probleme de logică, „suge-o, Ramona!” nici nu știu cum ar putea fi numită carte, romanul lui Coelho e bine scris, dar cam prea erotic pentru gustul meu. „Ce ne spunem când nu ne vorbim” a fost o carte plină de dulcegării ce-mi lăsa o senzație plăcută când o citeam, dar nu am rămas cu ceva din ea. Mă bucur însă să întâlnesc „Hoțul de cărți” în acest top. Înseamnă că mai există speranță.

 2. 4 din 10 (restul nu s-au aflat pe lista mea sau încă nu le-a venit rândul).
  Fluturii i-am citit în 2013 și de atunci n-am mai văzut cartea – am făcut prostia s-o împrumut -, e cam dulceagă dar conține și multe lecții de viață, pentru cine are ochi să le vadă. ”Exerciții de echilibru” e frumos scrisă, dar nimic extraordinar (în afară de vreo două articole care m-au impresionat profund), ”Ce ne spunem când nu ne vorbim”… pfff… printre cele mai proaste cărți pe care le-am citit, e bună doar de scos citate din ea, că n-are o poveste clară… ”Adulter” mi-a plăcut la nebunie.
  Totuși, cele mai vândute nu înseamnă cele mai bune, oamenii cumpără de multe ori fără să știe ce conțin acele cărți, iar asta nu înseamnă că le-au plăcut. Dacă s-ar face un top al cărților cu cele mai multe feedback-uri pozitive, probabil că titlurile ar fi cu totul altele 🙂

 3. Asa cum au spus Alina si Mirabela, cele mai citite NU sunt cele mai bune. Ba chiar, unele sunt foarte proaste.
  Din toata lista ta am citit doar 3:
  – „O sa te tin in brate…..” – buna! Ramai cu ceva din ea, e autentica si scrisa cu umor. Mi-a placut.
  – „Hotul de carti” – excelenta! Am citit-o demult, dar si acum am povestea in minte.
  – „Cele 50 de umbre….” – o mizerie! Nu numai ca subiectul e o peltea de 2 bani, dar e si foarte prost scrisa…
  Restul, nici nu ma atrag si nu cred ca le voi citi vreodata, cu exceptia lui Coelho – Adulter. Poate, candva, o voi citi. Dar ultima citita de el (Manuscrisul gasit la Accra) m-a dezamagit.

  Fiind cele mai vandute, poate ca aceste carti sunt bune pentru comert, afaceri, edituri. Dar cum ramane cu Literatura? 🙂

  • Trebuie să supraviețuiască și editurile/librăriile cumva pentru a ne oferi acele titluri care ne atrag. Mersi de părerea pentru „O să te țin în brațe”, mă gândesc să o cumpăr și eu curând. Mi se pare prea drăguț titlul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*