Care sunt cele mai mari edituri din România

Probabil că fiecare dintre noi avem câte o editură preferată pe care o alegem după criterii precum cât de repede traduce și publică o carte pe care o așteptăm, cât de frumoase sunt coperțile cărților (pentru că atunci când iubești cărțile în mod necondiționat ții cont și de asta) sau nu mai știu ce alte criterii. Ideea e că există edituri și cititori care au îndrăgesc o anumită editură.

top cele mai mari edituri din romania

Știm deja că Nemira publică multe romane fantasy și SF, printre care și celebra serie Game of Thrones, editura Trei are probabil ca target principal adolescenții iar editura Polirom o colecție Top 10 cu multe titluri apreciate. Totuși, nu v-ați întrebat vreodată care sunt cele mai mari edituri din România?

Prin intermediul unui blog din aceeași breaslă, Hyperliteratura, care la rândul său a preluat informația de la Ministerul Finanțelor Publice, informație după care s-a făcut și un infografic de către cei de la Forbes în care ni se prezintă topul celor mai mari edituri din România în anul 2014, reușim și noi să vă arătăm care sunt cele mai mari edituri de la noi. Treburile arată cam așa:


Eu unul nu mă așteptam ca unele edituri precum All să fie chiar atât de jos în acest clasament însă probabil nu prea știu cum stă treaba cu banii și profitul. Revenind la edituri, tare am dori să aflăm care sunt editurile voastre preferate.

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

2 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*