Carti care te ajuta sa scapi de timiditate

Cartile de dezvoltare personala sunt o solutie foarte la indemana pentru a invata cateva principii ce iti vor folosi toata viata. Folosind aceste carti, vei constata ca vei invata numeroase lucruri interesante ce iti vor folosi in viata de zi cu zi. In cele ce urmeaza, iti voi prezenta cateva dintre aceste carti, astfel incat sa poti invata cat mai multe lucruri foarte folositoare. Vei reusi astfel sa devii o persoana mai buna.

1. Incepe cu ce nu iti place de Brian Tracy
Cartea aceasta va invata sa incepeti mereu cu lucrul cel mai greu de pe lista voastra. Atunci cand ati scapat de acest lucru, veti constata ca toate celelalte obiective vor fi mai usor de atins. Daca ne incepem ziua cu cea mai dificila sarcina, totul va fi mult mai usor de digerat. Aceasta carte este una foarte utila in dezvoltarea personala pentru ca te face sa revii cu picioarele pe pamant si iti spune ca problemele cele mai importante sunt cele de care trebuie sa scapi. Ea vorbeste despre modalitati de management ale timpului, fiind o carte usor de digerat.

2. De la bine la excelent de Zig Ziglar
Zig Ziglar accentueaza ideea conform careia cum ne exprimam verbal asa ne si simtim. El porneste de la raspunsul pe care il dam mereu la intrebarea „Ce faci?”. Avem tendinta de a raspunde la aceasta intrebare cu „Excelent!”, iar acest lucru ne induce o stare de bine. In aceasta carte Zig vorbeste despre pasii pe care i-a urmat pentru a scapa de timiditate si a deveni un orator desavarsit. El a urmat un plan realizat de mentorul sau Bob Bales. Acesta a fost un orator foarte cunoscut in perioada in care Zig era tanar. Zig sustine faptul ca tot ce va trebui sa faci va fi sa te perfectionezi intr-un domeniu si sa te lansezi la o varsta la care ai credibilitate. Ideea principala este ca va trebui sa intrati in contact cu oamenii cate au facut ce vrem noi sa facem si sa le punem intrebari.

3. Secretele succesului in era digitala – Dale Carnegie
In aceasta carte veti afla cateva sfaturi cu privire la cum sa-i faci pe oameni sa te placa. De asemenea, veti mai afla si cum sa castigati oameni de partea voastra de gandire. Veti mai descoperi si niste modalitati unice de a schimba oamenii fara sa para ca-i hartuiesti. Daca sunteti o persoana timida si doriti sa scapati de aceasta problema, atunci aceasta carte este una indicata pentru voi. O astfel de carte va va oferi posibilitatea de a invata metode de interactionare. Oricine ar trebui sa citeasca aceasta carte macar odata. Daca lucrezi cu oamenii, aceasta carte este mai mult decat indicata.

4. Eficienta in 7 trepte sau un abecedar al intelepciunii de Stephen R. Covey
Aceasta carte este una esentiala pentru depasirea timiditatii, ea oferindu-va numeroase principii foarte utile. Veti constata ca aceasta carte va propune sa incepeti mereu cu finalul in minte. De asemenea, ea va propune sa puneti pe primul loc mereu lucrurile care sunt cele mai importante pentru voi. Veti mai constata ca aceasta va sugereaza sa va intretineti si sa investiti in voi mereu, mai ales daca stiti ca aveti anumite probleme ce ar trebui depasite, cum este si cazul problemei timiditatii. Aceasta carte va avea o influenta pozitiva asupra ta ca om, dar si asupra modului in care vei ajunge sa faci afaceri.

5. Talentul nu este suficient – John Maxwell
Aceasta carte vine si ea in ajutorul vostru, oferindu-va o multime de sfaturi. Conform lucrurilor spuse de Maxwell este normal sa fii talentat la ceva. El este de parere totusi ca numai persoanele care depun efort ajung sa-si foloseasca talentul la potentialul sau maxim. Autorul propune sa iti organizezi cat mai bine viata, astfel incat sa reusesti sa profiti cat mai mult de talentele pe care le ai. Aceasta carte incheie fiecare capitol cu o serie de intrebari ce au rol in descoperirea de sine. Citind aceasta carte vei putea descoperi mai usor aspecte cu privire la cum sa depasesti timiditatea.

6. Despre succes – Napoleon Hill
O alta carte foarte recomandata persoanelor timide este aceasta. Tinand cont de sfaturile prezentate aici, veti putea sa va imbunatatiti viata. Aceasta carte este rezultatul a 20 de ani de studii si interviuri. Ea prezinta o incursiune in legile fundamentale ale universului. Succesul este o chestiune de adaptare a sinelui in mediul inconjurator ce este mereu intr-o continua schimbare. Ea prezinta o analiza a tuturor obiceiurilor sanatoase care te pot duce cu usurinta la succes. In aceasta carte veti gasi numeroase principii ce va vor ajuta foarte mult.

7. Schimband gandirea iti schimbi viata – Brian Tracy
Tema majora a acestei carti este ca devii ceea ce gandesti in majoritatea timpului. Trebuie sa te asiguri mereu ca gandurile tale sunt in concordanta cu obiectivul tau si ca acestea te ajuta sa atingi aspectele din viata pe care ti le doresti cel mai mult. Aceasta carte incurajeaza oamenii sa-si stabileasca anumite scopuri si sa gandeasca pe hartie. Daca te confrunti cu timiditatea, aceasta carte iti va oferi cateva sfaturi cu privire la cum ai putea scapa de aceasta problema. Atunci cand oamenii se decid sa-si scrie obiectivele pe hartie, acestea se activeaza si au o putere mai mare sa se indeplineasca. „Schimband gandirea iti schimbi viata” te incurajeaza cu o serie de exercitii practice care te vor ajuta sa atingi mai usor visele la care ravnesti.

8. Putere nemarginita – Anthony Robbins
In aceasta carte veti afla mai multe despre stiinta cunoasterii de sine. Ea te va invata sa-ti administrezi mai bine viata personala, dar si pe cea profesionala, astfel incat sa ai de castigat. Ea iti va arata cum sa afli ce iti doresti cu adevarat. De asemenea, vei mai afla si lucruri precum cele 5 chei ale Bogatiei si ale Fericirii, precum si detalii despre cum sa copiezi succesul altora. Mai ales daca ai probleme cu timiditatea, aceasta carte te va invata cum sa elimini fricile si fobiile din viata ta, astfel incat sa nu mai ai de a face cu acestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*