Câteva idei interesante pentru biblioteca de acasă

Se spune că orice cititor care se respectă are o bilbiotecă acasă. Momentan nu dețin chiar foarte multe cărți astfel încât am reușit să le găsesc un loc care se presupune a fi o bibliotecă. Totuși de ceva timp acest loc a primit tot mai multe cărți primite și cumpărate astfel încât acum nu mai am loc și pentru altele. Astfel la sfârșitul lunii am de gând să îmi construiesc – singur – propria bibliotecă. Nu va fi cine știe ce, două trei scânduri, o vopsea frumoasă și hocus, pocus: am o bibliotecă.

Astăzi m-am uitat puțin pe internet la niște modele de biblioteci și am găsit niște poze foarte frumoase, cu biblioteci care-ți taie respirația. Aveți mai jos 10 imagini cu biblioteci care sper să vă placă:

Bineînțeles că nu voi reuși să am o bibliotecă precum mai sus ci îmi voi construi una clasică, în formă de dreptunghi cu mai multe rafturi, pe care probabil o voi vopsi albă. Biblioteca voastră cum arată?

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

7 Comments Posted

 1. Eu mi-am făcut propria bibliotecă dintr-un dulap pe care l-am găsit rătăcit prin magazie… L-am curățat, am evacuat familia de păianjeni care se stabilise în el cu tot cu bunici și străbunici :), l-am vopsit (alb), iar pe ușă am lipit o mică șopârlă decorativă, din plastic, căreia nu-i găsisem nicio utilitate până atunci. Trebuia și o pată de culoare…
  Nu e prea mare, dar e un început. Când se va umple (cel târziu până la sfârșitul anului, presimt), mai inventez eu ceva…

  • Eu trebuie să îmi cumpăr câteva scânduri din care să construiesc biblioteca. Momentan am umplut o vitrină a mamei și mă extind în a doua, spre disperarea ei. :))

 2. Biblioteca mea arata asa:
  http://s16.postimg.org/giykg7alx/20150607_111821.jpg
  http://s16.postimg.org/c8jwkm5it/20150607_112045.jpg
  http://s16.postimg.org/tbmog4m7p/20150607_112008.jpg (aici cele din partea stanga sus si florile, care apropo sunt flori de sare si le am in camera din iulie 2014, au fost adaugate de cateva zile, cele invechite fiind luate din biblioteca lasata, am noroc cu asta, de tatal meu, profesor de istorie, in cealalalta camera; am gasit multe carti valoroase acolo, poza mai jos la o parte dintre ele)
  http://s16.postimg.org/x466vv1px/20150607_112131.jpg (astea nu prea sunt la vedere, le tin in vitrina; peste cele cu Hitler si cele legate de Al Doilea Razboi Mondial este asezata Biblia :P)

  http://s5.postimg.org/7drqd7udj/20150607_113527.jpg (Secolul 20 a fost o revista de literatura universala pe care de curand am descoperit-o in adevaratul sens al cuvantului. Eram mic copil si eu tot luam cate una din cartile de acolo si le rasfoiam si miroseam. Astazi am descoperit in ele o mina de aur. M-au fermecat in special comentarii, convorbiri si scrisori ale lui Thomas Mann. Le-am luat intr-o zi pe toate si le-am sortat dupa anul aparitiei si le-am pus la fiecare cate un semn pe care am scris ori personalitatea care ma intereseaza (la inceput aveam de gand sa le notez doar cele cu Mann dar apoi am generalizat) ori opera la care s-a facut un studiu/comentariu. De exemplu, volumul pe care l-am adus in biblioteca de la mine din camera si care e in partea stanga sus cu un biletel intre file contine un comentariu al Stefan Augustin Doinas despre Faust-ul lui Goethe, mai exact „Homo Europhaeus” si printre randuri „in ce masura Faust poate fi prototipul unui inca nedefinit homo europhaeus”. Am selectat in perioada cand terminasem de citit partea a doua a tragediei Faust, care mi-a placut mult de tot, si vroiam sa citesc acest mic dar valoros studiu. L-am intrerupt dar il voi relua dupa ce fac o pauza mai lunga la ochi.)

  Cam atat. Nici nu se apropie de ceea ce imi doresc eu si ceea ce am in cap.
  Am inceput sa cumpar masiv carti in iarna lui 2013 cand efectiv mi-au luat ochii cele din colectia Rao Clasic. Primele cumparate au fost Jocul cu margele de sticla si Siddhartha, de Hermann Hesse. De atunci, treptat, am extins colectia pana ceea ce se vede in prima poza. E raftul meu preferat, bineinteles, unde am asezat si muzica lui Armin van Buuren si alta muzica trance.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*