Cele mai bune carti de beletristica

Cartile de beletristica inspirationale te pot motiva si iti pot crea o stare de bine atunci cand le citesti. Avand in vedere numarul mare de astfel de carti, probabil iti va fi destul de greu sa gasesti cartile potrivite. Cu toate acestea, m-am gandit sa-ti fac o prezentare al celor mai bune astfel de carti de beletristica. Acestea sunt considerate a fi cele mai bune carti de beletristica si va vor oferi inspiratia si motivatia de care aveti nevoie.
De asemenea, aceste carti iti vor oferi o perspectiva noua asupra vietii.

  1. Mizerabilii, de Victor Hugo

Povestea se concentreaza pe rascumpararea si transformarea lui Jean Valjean. Vietile tumultoase ale tuturor personajelor din aceasta carte sunt urmarite si ele cu atentie, astfel incat va veti face o perspectiva de ansamblu asupra lor. Scena in care personajul este iertat de preotul de la care furase argintaria demonstreaza faptul ca un om poate fi influentat de credinta pe care un alt om o are in el. Aceasta carte nu ar trebui ratata si se gaseste mereu in topul celor mai cunoscute carti de beletristica.

  1. Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason

In cadrul acestei carti, autorul face referire la o serie de concepte foarte folositoare. Utilizand conceptele din aceasta carte, va veti putea imbunatati starea financiara si va veti putea bucura de un succes mai mare. Veti afla detalii cu privire la platirea datoriilor, pana la economii si investitii. Aceasta carte este perfecta pentru oricine se confrunta cu probleme de natura financiara, ea avand principii ce pot fi aplicate in viata de zi cu zi. Aceasta carte este perfecta si pentru a fi daruita, ea oferindu-le prietenilor vostri posibilitatea invatarii unor concepte fundamentale din punct de vedere financiar.
Vei gasi acest titlu de carte si in recomandarile de carti potrivite pentru a fi facute cadou unui barbat.

  1. Alchimistul, de Paulo Coelho

Aceasta carte este considerata de multi a fi o adevarata opera de arta. Pe langa faptul ca este una dintre cele mai vandute carti din toate timpurile, aceasta carte ofera niste informatii valoroase. De asemenea, aceasta carte a fost si tradusa in cele mai multe limbi. Cartea vorbeste despre povestea lui Santiago, un pastor andaluz care se decide sa-si vanda turma de oi pentru a porni intr-o calatorie. El doreste astfel sa-si indeplineasca „legenda personala”. Cartea vorbeste despre faptul ca atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, universul conspira ca acest ceva sa se intample. Nu ar trebui sa omiteti aceasta carte, pentru ca veti avea ce invata din ea.

  1. Poveste de Craciun, de Charles Dickens

In aceasta carte ne este prezentata povestea lui Ebenezer Scrooge. Acest om este vizitat de 3 spirite care ii arata atat trecutul sau, cat si prezentul, dar si viitorul. Fantomele ii explica personajului ce impact au actiunile sale asupra vietii lui. Acest lucru il fac pe personajul principal sa se schimbe profund. „Poveste de Craciun” prezinta o perspectiva asupra viitorului si impactului negativ pe care lucrurile nocive pe care le facem in viata de zi cu zi pot afecta acest viitor.

  1. Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul, de Robin Sharma

Aceasta carte de beletristica este foarte apreciata de multe persoane. Ea prezinta o multime de principii folositoare, din care veti avea ceva de invatat. Aceasta carte este considerata a fi si una de dezvoltare personala. Ea prezinta actiunea sub forma unor povesti usor digerabile si cu siguranta veti fi incantati de aceasta carte. Dupa ce are un atac de inima, din cauza stilului sau de viata dezechilibrat, un avocat se decide sa-si vand toate posesiunile si sa plece in India. In aceasta tara, are ocazia de a intalni un calugar himalayan ce ii ofera o multime de lectii. Aceste lectii fac referire la toate aspectele vietii. Ele se refera la gandire, curaj, relatii, disciplina, dar mai mult decat atat la directia in viata. Toate aceste lectii sunt foarte utile avocatului, acesta ajungand sa priveasca lumea cu alti ochi.

  1. Micul print, de Antoine De Saint-Exupery

Povestea aceasta fascineaza atat copiii, cat si adultii. Aceasta carte este unica prin lectiile sale de viata, iar actiunea se petrece in jurul autorului-aviator. In aceasta carte aflam numeroase lucruri ce fac referire la copilarie, singuratate, prietenie, iubire, pierdere si imaginatie. Cartea vorbeste despre faptul ca prin intermediul inimii, ai posibilitatea de a vedea o multime de lucruri esentiale, ce raman de obicei ascunse ochilor.

  1. Cel mai vestit vanzator din lume, de Og Mandino

O alta carte de beletristica foarte apreciata, care te invata numeroase lectii despre viata este aceasta. In cadrul acestei carti, veti putea descoperi numeroase taine cu privire la vanzari. Actiunea acestei carti se concentreaza in jurul lui Hafid, un baiat sarac ce viseaza la abundenta si la succes. El ajunge sa atinga succesul datorita invataturilor gasite in 10 pergamente. In aceasta carte veti putea descoperi numeroase detalii cu privire la filosofia vanzarii. Acestea vor fi prezentate sub forma unei parabole ce poate atinge inima oricui. Autorul recomanda cititorului sa aplice aceste invataturi timp de o luna inainte de a trece la urmatorul capitol.

  1. Fight Club, de Chick Palahniuk

In aceasta carte aflam detalii despre intamplarile din viata unui om. Acesta este un om dependent de posesiunile sale, care isi traieste viata intr-o stare de letargie. Un impact puternic asupra vietii sale il are momentul cand il intalneste pe Tyler Durden. Acest rebel pare sa aiba toate calitatile care ii lipsesc personajului principal. Cei doi ajung sa infiinteze un club destinat celor care doresc sa se bata. Ideea principala din jurul clubului este ca membrii vor trebui sa se piarda pe ei pentru a trai cu adevarat.

  1. Ben-Hur, de Lewis Wallace

Ben Hur este un print si un negustor evreu. Acesta se intalneste cu prietenul lui din copilarie, ofiterul roman Wallace, amandoi constatand ca s-au schimbat foarte mult din momentul in care s-au vazut ultima data. Wallace ajunge sa-l acuze pe nedrept pe Ben-Hur, dupa un accident care ameninta viata guvernatorului roman. Ben-Hur este astfel condamnat sa munceasca pe galerele romane. Cartea aceasta de beletristica este interesanta datorita faptului ca ea face referire la toate aspectele vietii, de la sacrificiu, pana la credinta si iubire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*