Comunitatea Booktube România!

Eu cred că este foarte important pentru cititori să cunoască toate platformele unde pot afla lucruri noi despre lectură în România… YouTube-ul este una dintre aceste platforme!

Nu este încă una dintre cele mai cunoscute sau folosite dar în ultima vreme, canalele românești de booktube chiar au prins contur. Există câteva canale de booktube active săptămânal și chiar și un grup pe Facebook ce poate fi accesat aici. Vă recomand să-i urmăriți pe toți căci veți putea trăi alături de altcineva aceeași bucurie care bănuiesc că vă încearcă și pe voi atunci când vine vorba de cărți – ca să nu mai spun de concursurile organizate periodic și posibilitatea de a cunoaște alți cititori și de a forma prietenii.

Mulți dintre cei care mă urmăresc mi-au spus că li se pare mult mai ușor să se uite la videoclipuri decât să citească o recenzie scrisă și tind să fiu de acord… doar și eu îmi petrec minute bune în fiecare zi urmărind astfel de videoclipuri.

Încurajez pe oricine să-și deschidă un astfel de canal unde să vorbească despre cărți… Aveți nevoie doar de o cameră decentă (eu, de exemplu, o folosesc pe cea a telefonului și îmi ies videoclipuri HD de 720p) și cărți, desigur! Ar fi minunat dacă mai mult de 1000 de cititori români ar începe să fie activi în această comunitate, să dea subscribe și să lase comentarii la alte videoclipuri. Cu siguranță acesta este un mod bun de a promova lectura și deci, cultura în România.

Eu una vă aștept pe canalul meu unde postez tot felul de videoclipuri… Aveți mai jos un screen-shot! Sper că v-am convins să dați o încercare acestei platforme, când vine vorba de cărți.

Untitled

About Vanillahz 9 Articles
Tanara autoare debutanta la editura Herg Benet. Adolescenta pasionata de carti si lumea literara.

1 Comment Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*