Atunci când iubești să citești descoperi, foarte multe surse de unde îți poți lua drogul. Mulți cititori stau mai mult la bibliotecă decât acasă, alții au devenit prieteni buni cu unii curieri care le livrează cărțile comandate online și mai sunt și alte persoane care știu toate anticariatele din oraș, ori chiar și din orașele vecine. Opțiuni sunt multe, e drept.
De multe ori însă mi s-a întâmplat să vorbesc cu persoane care îmi spuneau că preferă să ia cărțile de la bibliotecă, deoarece le citesc o singură dată așa că nu merită banii. Eu însă fac parte din tabăra cealaltă.
În ultimii ani am reușit să adun în mica mea bibliotecă peste 100 de cărți, iar pe la bibliotecile publice nu am trecut prea mult. Mi s-a întâmplat chiar să dăruiesc o carte din biblioteca mea, iar mai apoi să cumpăr același titlu pentru a ști că stă pe rafturile pe care le vizitez deseori. De asemenea, am mai păcătuit și am citit și pe E-Reader doar că apoi m-am spovedit și am cumpărat cărțile citite deja.
Motive pentru care fac asta sunt multe. În primul rând, mica mea bibliotecă este totodată o mică avere pentru mine. Îmi place când văd că rafturile sunt și pline și e nevoie ca în curând să mai cumpăr o bibliotecă. Așa văd că timpul nu a trecut chiar degeaba, ci am realizări. Realizările sunt cărțile adunate în bibliotecă, chiar dacă nu am apucat să le citesc pe toate.
De asemenea, prefer să cumpăr cărțile deoarece mă atașez de ele și sunt sigur că voi mai dori și să le mai recitesc. În astfel de cazuri e mai comod să merg la propriile rafturi decât la biblioteca publică.
Desigur, îi înțeleg și pe cei care preferă să meargă la bibliotecă. Este cu siguranță o opțiune foarte bună, mai ales atunci când nu ai un buget pentru cărți, ori pur și simplu ești o persoană foarte economă.
Totuși, am făcut acest articol pentru a auzi și alte opinii. Așa că vă întreb: voi cumpărați cărțile, ori le împrumutați de la bibliotecă? Și de ce ați ales varianta respectivă?
Sincer, mie îmi place sa îmi cumpăr cărțile. Din aceeași cauza ca și tine. Dar mai citesc și pe Kindle. Sunt unele cărți care îmi plac tare mult cum arata în ediția în engleza și atunci le cumpăr asa. Iar dacă vreau sa le citesc in romana optez sa le citesc pe Kindle.
De la bibliotecă nu prea împrumut. Ma enervează data limita și îmi sta pe creier și de multe ori duc cartea înapoi necitita deoarece nu am avut timp.
Dar cel mai mult îmi place sa le citesc și sa le am în format fizic. Sa simt ca sunt ale mele și ca într-o zi pe voi putea reciti. Și îmi place la nebunie sa le vad șezând frumos în biblioteca mea. 🙂
Bate palma, aceleași „năravuri”. :)) Nu m-am gândit la data limită, dar cred că ar putea fi un impuls să citim mai mult.
N-am mai fost la bibliotecă de mai bine de șase ani. Toate cărțile pe care le citesc le-am cumpărat și nici de la prieteni n-am prea împrumutat. Totuși, am observat că prin simplu fapt că împrumutam cărțile de la bibliotecă și pentru că trebuia să le înapoiez în 2 săptămâni, eram mult mai atent la progresul pe care îl fac cu acea carte.
Acum am cărți în bibliotecă pe care le-am început prin 2012 și nu le-am citit încă. Așa funcționează consumerismul și așa îl alimentăm o dată ce ne integrăm în societate și participăm la ciclul economiei.
Da, ar putea fi un motiv bun să apelezi la bibliotecă pentru că te-ar motiva să citești mai repede cartea respectivă.
Eu prefer sa le cumpar. Pe cele pe care nu as da banii, dar doresc sa le citesc, le procur in format ebook si le citesc pe kindle. Dar ca si tine, imi place sa constat ca mai am nevoie de un corp de biblioteca ca semn al realizarilor!
Foarte frumos. De unde cumperi cartile digitale?
Si eu le cumpar. Pentru ca raman ale mele, pentru ca la biblioteca au acel termen de 3 saptamani, pentru ca nu sunt ingrijite, pentru ca nu gasesc tot ce caut, pentru ca ma trimit la sala de lectura spre a citi ceva important, pentru ca ma scutesc de drumul pana la biblioteca, pentru ca nu le caut decat pe net nu in toate filialele