Faptul că citesc nu mă face mai bun decât tine, ci doar mai bun

Nu e o noutate faptul că lumea e împărțită în două categorii: cititori și necititori și cum de cele mai multe ori între taberele opuse apar conflicte, așa se întâmplă și între acestea. Se spune că cititorii sunt mai buni decât ceilalți și poate că așa o fi, nu zic nu, însă zic că eu nu citesc doar pentru a fi mai bun decât alții ci citesc pentru mine.

citește și tu

Fiecare alege ce să facă în viață. Eu am ales să citesc iar alții au ales să nu o facă pentru că… au ei motivele lor precum le am și eu pe ale mele. Citesc pentru că îmi place. Citesc pentru că probabil e cea mai relaxantă și plăcută activitate pe care o poți avea. Citesc de asemenea pentru că știu că cititul este o activitate constructivă, deci citesc pentru a fi mai bun.

Într-adevăr, afișez faptul că citesc. Nu ezit niciodată să vorbesc despre cărți, să postez pe Facebook poze cu mine citind, sau doar cu o carte, cu un pasaj din carte sau doar cu un semn de carte. Fac asta deoarece îmi place să promovez literatura și atâta timp cât tu pui poze cu mâncare și selfie-uri făcute în club, eu prefer să mă afișez alături de cărți. Nu, nu o fac pentru a mă lăuda ci doar pentru a încuraja cititul.

Îmi place să cred că, prin ceea ce fac (poze cu cărți, scrisul pe acest blog, distribuirea de link-uri atunci când e câte o reducere bună la cărți) reușesc să conving și pe alții că cititul e o activitate care ar trebui să se afle și în programul lor, nu pentru că astfel ar deveni mai buni decât alții ci doar pentru a deveni mai buni.

Nu, nu mă aflu într-o concurență chiar dacă e foarte clar faptul că cei care nu citesc au de pierdut mult, foarte mult. E decizia lor așa că trebuie să o respectăm ca atare. Totuși, deciziile se mai pot schimba așa că din acest motiv îmi place mie să promovez literatura.

Am ales să citesc pentru a deveni mai bun și deja simt că se întâmplă asta. Zic acest lucru deoarece nu mai am spațiu în biblioteca improvizată de mine, pentru că am reușit să îmi creez un blog unde vorbesc despre ceea ce îmi place și chiar am reușit să formez o mică comunitate în jurul blogului. Sunt mai bun deoarece lumea mă știe acum ca cititor și nu pentru că am dorit asta, ci pentru că citind am reușit să conving și pe alții să o facă.

Tu de ce citești?

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

3 Comments Posted

  1. Citesc pentru ca imi place sa imi imaginez peisaje, persoane (nu sa le vad mereu prefabricate in filme); citesc pentru ca pot trai in felul asta mai multe vieti, citesc pentru a descoperi o bucatica din mine in personaje, citesc pentru a ma deconecta si pentru a-mi insusi cat mai multe notiuni despre viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*