In viata de zi cu zi cu totii suntem nevoiti sa gasim rapid raspunsul potrivit unor anumite intrebari indiscrete care adeseri trec limina bunului simt, adresate de catre cei cu care interactionam. Intentia finala a interlocutorului este de a ne intimida prin abordarea unei atitudinii superioare sau chiar prin tonul intentionat ironic al vocii. Acest comportament este un instrument potrivit de a ne intimida si de a ne crea un blocaj puternic emotional. O secunda si este suficient pentru ca ceilalti sa ne perceapa ca fiind niste persoane slabe si extrem de usor de influentat. Dupa ce este conturata o asemenea imagine, ne dorim sa fi putut aticipa momentul din timp si reactiona calm pe masura intrebarilor, dand dovada de stapanire de sine.
Timpul este ireversibil si o singura clipa ne poate schimba total cursul vietii. Fiind constienti de acest lucru, nu putem decat sa ne pregatim temeinic pentru orice neplaceri si sa analizam anumite gesturi manifestate de catre interlocutori.
Oricine isi doreste sa cunoasca in profunzime mai multe detalii despre comportamentul uman si in special sa isi foloseasca din plin abilitatiile pentru a combate situtiile neplacute.
In acest caz, solutia ideala este lecturarea unor carti de specialitate din sfera psihologiei care ne vor ajuta sa intelegem anumite tipare mentale si diferite perspective pentru a reusi sa actionam intr-un mod inteligent si cu o tenta de modestie. In cadrul articolului o sa gasim doua recomandari de carti de psihologie pentru incepatori, care sunt destinate sa ne ofere indicii solide despre starea spirituala a celorlalti.
Iata 2 recomandari de carti psihologice pentru incepatori:
- Inteligenta emotionala – Daniel Goleman
“Impreuna cu ruda sa apropiata, speranta, optimismul aduce castiguri de-a lungul existentei (cu conditia sa fie un optimism realist).”
Aceasta carte este dedicata celor care isi doresc sa aprofundeze tainele emotiei si cele ale autocunoasterii, care pana in prezent nu au reusit sa treaca peste anumite limite impuse de creier. Daniel Goleman, autorul american si un desavarsit psiholog, ne dezvaluie modul in care gandirea, atitudinea sau temperamentul persoanelor se poate modifica imediat printr-o stare de optimism.
Inteligenta emotionala este un ghid ideal de autoeducare, deoarece prezinta metode ideale prin care omul poate ajunge in adancul creierul si il poate controla prin motivare.
Conform psihologului, starea de optimism este cea care transforma si face ca lucrurile sa capete o alta alura pozitiva, chiar si atunci cand simtim ca ne aflam pe un drum gresit.
Studiile pe specialitate sustin faptul ca aceasta categorie de persoane obisnuiesc sa observe mereu lucrurile dintr-un unghi care le este avantajos si care le ofera instant o solutie potrivita problemelor. In acest fel, descoperim si gasim rezolvare unor criticii adresate sau unor comportamente neintelese pana acum. La celalalt pol, pesimistii cad in depresie si se lasa influentati si de cel mai mic indiciu aparent nefavorabil.
Aceasta carte a reusit sa isi lase adanc amprena asupra stiintelor sociale, in special a pshihologiei prin atenta analiza a emotiilor pentru dezvoltarea armonioasa a personalitatii umane.
Sugestii pentru cumpararea cartii Inteligenta Emotionala cu posibilitate de transport gratuit: sau .
- Limbajul trupului -Allan Pease
Cand oamenii sunt fericiti, zambesc; cand sunt tristi sau suparati, se incrunta sau devin posaci. A incuviinta dand din cap inseamna, aproape un mod universal, „da” sau o aprobare.
Cu siguranta, intrebarea urmatoarea ne este familiara „Este posibila falsificarea limbajului trupului nostru?”, raspunsul pe care l-am primim de fiecare data a fost unul negativ, deoarece noi nu detim aceea armonie intre utilizarea corecta a gesturilor si a cuvintelor. Suna ciudat, dar este adevarat!
Allan Pease autorul cartii care a dat tonul filmelor mute si care au avut un real succes datorita limbajului non-verbal foarte bine transpus in cadrul prezentarilor video, a devenit celebru pe toate continentele lumii. Considerat expertul international din sfera limbajului trupului si a relatiilor umane, acesta isi doreste sa il faca pe cititor sa patrunda adanc in tainele propriului inconstient sau a semenilor sai tocmai pentru a colecta informatii relevante.
Volumul este indreptat spre iubitorii de lectura fiind o sansa ideala pentru un moment de reflectie si analiza prin care sa ne dovedim ca nu stim aproape nimic despre noi insine chiar daca traim cu vaga impresie ca ne cunoastem indeajuns.
O carte care ne dezvaluie ce anume se ascunde in mentalul uman, dincolo de modul de exprimare al persoanei sau de ceea ce fiecare dintre noi exprima in mod rational. Pease sustine ca momentul oportun de a afla adevaratele opinii ale celor din jurul nostru este atunci cand acestea esueaza sau cand nu rostesc absolut nimic. Dupa finalizarea lecturii, se pot interpreta cu usurinta anumite comportamente sau cadre in care descoperim ce se se intampla cu adevarat in interiorul personei .
Cititind aceasta carte o sa fim mai mai agreabili cu cei din jur si totodata o sa detim puterea de a descifra si filtra momentele de sinceritate de dicutiile cu o tenta dezavantajoasa care ne pot afecta psihicul
Acestea au fost cele doua recomandari de carti de psihologie pentru incepatori care sunt considerate arme adevarate pentru cunoasterea profunda a propriului eu sau a persoanelor din anturajul nostru. Analizand in amanunt cele dezvaluie in cadrul ghidurilor prezentate, o sa fim mult mai bogati din punct de vedere intelectual si in acelasi timp mai multumiti de atitudinea abordata in diverse contexte.
Leave a Reply