Top 5 cărți amuzante

O carte trebuie să te bine-dispună. Cel puțin eu privesc cărțile ca pe o metodă de a mă binedispune și de a mă relaxa. Astfel o carte amuzantă va fi mereu o lectură plăcută.

Așadar, m-am hotărât să fac o listă cu cărți a căror misiune este aceea de a ne amuza.

Top 5 cărți amuzante

1. Trei într-o barcă de Jerome K. Jerome

Pe locul întâi se clasează Trei într-o barcă, scrisă de Jerome K. Jerome. Am clasat-o pe prima poziție datorită cititorilor care au lăsat diferite recenzii pe internet. Astfel Trei într-o barcă este considerat a fi unul dintre cele mai bune romane umoristice.

Interesant la această carte este faptul că autorul nu a gândit-o ca pe o carte amuzantă ci ca pe un ghid de călătorie.

2. Douăsprezece scaune de Ilif și Petrov

Literatura rusească are și ea operele sale amuzante. De exemplu Ilif și Petrov au avut ca prim roman, o creație foarte amuzantă. Este vorba despre Douăsprezece scaune. Acțiunea acestei cărți se învârte în jurul personajului Ostap Bender, aflat în căutarea unei comori ascunse.

3. Conjurația imbecililor – John Jennedy Toole

Poți fi considerat geniu abia atunci când imbecilii creează o organizație care să-ți facă probleme. Aceasta este ideea principală a cărții Conjurația imbecililor scrisă de John Kennedy Toole, autor care s-a făcut deja remarcat la capitolul romanele umoristice.

4. Și atunci ne-au terminat – Joshua Ferris

Și atunci ne-au terminat este opera de debut a scriitorului Joshua Ferris și a ocupat timp de o vreme îndelungată primele locuri în topurile celor mai vândute cărți din SUA. Fiind tradusă  în douăzeci și cinci de limbi, putem spune că dacă vrei să citești o carte amuzanta, romanul lui Joshua este o alegere bună.

5. Fără cap și fără coadă – Mihai Găinușă

Îl cunoaștem cu toții pe Mihai Găinușă ca fiind un prezentator TV amuzant. Ei bine nu știu câți dintre voi știau că își păstrează umorul și atunci când scrie. Ei bine pentru a vedea acest lucru ar trebui să citiți cartea numită Fără cap și fără coadă a cărei personaj principal este un primar din București.

 

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

7 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*