Top 5 filme inspirate din cărți

Foarte multe filme și seriale sunt realizate după cărți. Astfel regizorilor le este mai ușor să creeze un film sau un serial atunci când personajele și acțiunea există deja, fiind necesare doar filmările. În acest articol voi face un top de 5 filme care au fost inspirate din cărți.

1.Game of Thrones

La acest serial m-am uitat cu sufletul la gură, nopți întregi. Însă nu cred că sunt singurul care a făcut acest lucru. Acesta este unul dintre cele mai apreciate seriale ale prezentului și, este inspirat din cărțile lui George R.R. Martin „Cântec de gheață și foc”. Recent am terminat Urzeala Tronurilor și pot spune că merită să citești și cărțile, chiar dacă ai văzut deja toate cele 5 sezoane apărute.

2.Stăpânul inelelor

Stăpânul inelelor este probabil una din trilogiile care mi-au plăcut cel mai mult, atât cărțile cât și filmele. Recent am citit și Hobbitul iar părerea a rămas aceeași. Personal aș fi inclus această carte în topul celor 50 de cărți de citit într-o viață. De asemenea filmele, chiar dacă durează 3 ore fiecare, trebuie văzute numaidecât dacă ești un pasionat al filmelor în care aventura este pe primul plan.

3.Sub dom

Stephen King este unul din scriitorii mei preferați deoarece sunt un fan al filmelor și cărților horror. Unul dintre cele mai bune filme făcute după cărțile sale este Sub Dom, un film care te ține mereu cu sufletul la gură.

4.Twilight

Cu toate că nu sunt un împătimit al acestui gen de cărți și filme, trebuie să fiu sincer cu mine și să recunosc succesul pe care l-a avut filmul cu același nume. Fiind apreciat de atât de multe persoane, nu pot să nu includ și Twilight în topul celor mai bune filme și seriale realizate după cărți.

5.Harry Potter

Atât cărțile cât și filmele sunt excelente. Consider că fiecare persoană, indiferent de vârsta sa, trebuie să se pună cel puțin odată în pielea lui Harry Potter și să facă magii citind cărțile și vizualizând filmele.

Acesta este topul meu de filme și seriale realizate după cărți, tu ce ne mai propui ?

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

6 Comments Posted

 1. eu propun un articol prin care chiar sa demonstrezi ca le-ai citit.
  sex & the city, e dupa carti
  true blood , e dupa carti
  dester, e dupa carti
  marea majoritate a filmelor sunt dupa carti
  e usor sa scrii ca ti-a placut o carte si/sau un film/serial fara sa spui de ce, si doar sa zici ca e dragut.

  • Buna Oana, exceptand TWILIGHT, toate celelalte sunt carti citite. Totusi le-am citit cu mult timp inainte de a-mi deschide blogul asa ca nu inteleg de ce as face o recenzie trasa de coada, daca imi permiti sa folosesc expresia. De asemenea acesta este un top de aceea cuvintele sunt mai putine decat intr-o recenzie. Toate cele bune.

 2. Adi lista lui chindler e dupa o carte si nu cred ca nu poate fi apreciata de vreme ce ai inobilat „Fluturii” cu titlu de carte cand este o simpla povestire de wattpad.

 3. Vai, ce m-a plictisit serialul „Sub dom” (no offence :D)! Singurul moment care mi-a atras atenția a fost cameo-ul lui Stephen King :D. Din carte am citit cam un sfert și mi-a plăcut foarte mult, e chiar mai subtilă decât mă așteptam. Din păcate, a trebuit s-o las pentru că aveam prea mult de citit pentru facultate… Cât despre celelalte filme pe care le-ai menționat, sunt de acord cu toate, mai puțin „Twilight” – am adormit după 10 minute din primul film :D. Văd că nici ție nu ți-a plăcut și mă gândesc că poate ar trebui să fii puțin mai subiectiv când faci topurile astea și să ai încredere în gusturile tale pentru că, de cele mai multe ori, ce e popular nu înseamnă că e și valoros. Și cred că „Twilight” e exemplul perfect, fie că vorbim despre cărți sau ecranizări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*