Top 15 cărți de dezvoltare personală

Cărțile ajută mereu cititorii. Fie că oferă involuntar o lecție de viață prin intermediul unor personaje sau fie că este o carte de specialitate, toate cărțile te învață câte ceva. Totuși există și cărți care au fost concepute pentru a-și învăța cititorii anumite lucruri. De exemplu există cărți de dezvoltare personală care au fost concepute doar pentru a ajuta. Astfel în acest articol vom recomanda câteva cărți de acest tip.

Top 15 cărți de dezvoltare personală

Mai jos vă voi recomanda 15 cărți de dezvoltare personală pe care trebuie să le citiți într-o viață.

1.Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

Educația financiară este foarte importantă. De multe ori aceasta nu poate fi învățată decât din proprie experiență. Totuși există și câteva cărți de dezvoltare personală care îți pot oferi această educație despre care vorbim. Una din acestea este Tată bogat, tată sărac de Robert Kiyosaki. Aceasta îți oferă lecții importante despre bani și despre modul în care îi poți face, investiții, șamd. Multe persoane obișnuiesc să citească această carte de două ori pentru a-i înțelege cât mai bine lecțiile.

2.Inteligența Emoțională – Daniel Goleman

Atunci când fac un top de cărți, obișnuiesc să consult diferite bloguri atât românești cât și din străinătate. Inteligența Emoțională am regăsit-o în foarte multe topuri așa că trebuia inclusă și în topul nostru. Această carte te va învăța cum să înțelegi mai ușor sentimentele, emoțiile, pentru ca prin urmare să poți privi cu alți ochii unele situații.

 

3. Secretele minții de milionar – T. Harv Eker

Nu este prea ușor să fii unul dintre milionarii lumii. Totuși aceștia există însă au reușit să ajungă să fie bogați datorită unei gândiri foarte dezvoltate. T. Harv Eker este un om de afaceri care a eșuat de multe ori însă din aceste eșecuri a învățat câte ceva. Mai apoi a pus în practică tot ce a învățat și astfel a devenit unul din milionarii despre care vorbeam adineaori. În această carte oferă mai multe sfaturi din proprie experiență în legătură cu afacerile, ce ar trebui să faci și ce nu ar trebui să faci pentru a avea succes.

4.Jack Canfield, Mark Victor Hansen – Supă de pui pentru suflet

Această carte oferă mai multe povești din care poți învăța câte o lecție. De asemenea poveștile din Supă de pui pentru suflet sunt și o bună metodă de motivare.

5.Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Îți dorești o carte care să te învețe cum să lupți contra stresului, a trecutului dar și a prezentului ? Puterea prezentului de Eckhart Tolle te învață cum să înțelegi mai ușor unele lucruri care ți se întâmplă și nu ți le poți explica.

 

6.De la idee la bani – Napoleon Hill

Multe persoane au idei geniale din care ar putea să se îmbogățească însă nu știu cum să le pună în practică. În ajutorul acestora vine Napoleon Hill care oferă câțiva pași simpli pe care trebuie să îi respecți atunci când dorești ca o idee de afacere să ajungă să producă. De asemenea această carte prezintă și o biografie a lui Napoleon Hill.

 

7.Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul – Robin S. Sharma

Această carte prezintă o poveste de viață tare interesantă. Pe scurt, este vorba despre un avocat de succes care aproape își pierde viața și, influențat de această întâmplare, ajunge să-și pună tot mai multe întrebări legate de viață.

 

8.Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus – Dr. John Gray

Unii oameni chiar nu se pricep la relații și sentimente. Există însă cărți care te ajută să înțelegi mai ușor sexul opus. Una dintre acestea este și Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus care se bucură de un mare succes.

 

9.În căutarea fericirii – Daniel Gilbert

Fericirea are și ea anumite secrete pe care trebuie să le cunoști pentru a o întâlni. Daniel Gilbert a scris o carte intitulată În căutarea fericirii în care ne vorbește despre aceste secrete.

10.Lasă grijile, începe să trăiești – Dale Carnegie

Unii oameni chiar nu știu să se bucure de viață. Aceștia sunt preocupați tot timpul cu anumite probleme care de fapt sunt mai puțin importante decât par. Pentru a le arăta acestor oameni cum ar trebui să se comporte în anumite cazuri, Dale Carnegie vine în ajutor cu cartea Lasă grijile, începe să trăiești.

11.Dezvoltă liderul din tine – John C. Maxwell

Diferența dintre a fi șef și a fi lider este de la cer la pământ. Un lider bun va ști mereu cum să își motiveze angajații pentru ca afacerea sa să aibă succes. Dacă dorești să fii un lider bun atunci îți recomandăm cartea intitulată Dezvoltă liderul din tine.

 

12.Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar

Un zâmbet poate face ziua mai frumoasă multor persoane. Zig Ziglar îți prezintă în cartea Motive pentru a zâmbi mai multe exemple și povești emoționante care te vor motiva să ai o gândire mai pozitivă și nu în ultimul rând, să zâmbești.

 

13.Arta războiului – Sun Tzu

O carte veche care încă oferă sfaturi utile atunci când dorești să te impui în fața concurenței. Aceasta prezintă o mulțime de aplicații practice.

14.Biblia vânzărilor – Jeffrey Gitomer

Best-sellerul Biblia vânzărilor este o lectură obligatorie atunci când dorești să intri în domeniul vânzărilor.

 

15.Startup de 100$ – Chris Guillebeau

Nu ai vrea să investești 100$ și să obții zeci de mii ? Această carte prezintă mai multe cazuri în care investiții minime au dus la venituri de mii de ori mai mari.

Acesta este topul nostru de 15 cărți de dezvoltare personală pe care vi le recomandăm.

carti de dezvoltare personala

About Adi 203 Articles
Sunt un tânăr de 20 de ani care ar citi romane polițiste o zi întreagă fără să se plictisească sau să obosească, înnebunit după reducerile de cărți pe care le urmăresc zilnic, colecționar de semne de carte și blogger pe AdrianBolocan.Ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*